➰ ေၾကးအိုးဆီခ်က္ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားၾကမယ္ ➰
ေၾကးအိုးဆီခ်က္ ႀကိဳက္သူ ေတြကို ဒီပိတ္ရက္မွာ မိသားစု သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕အတူ လုပ္စားနိုင္ေအာင္ ျပဳလုပ္နည္းေလး ေျပာျပေပးခ်င္ပါတယ္....
ပါဝင္ ပစၥည္းမ်ား (၄ ေယာက္စာ)
ၾကက္/ ဝက္ - အသားခ်ည္း ၂၅ က်ပ္သား
ၾကက္/ ဝက္ - အဆီဖတ္ ၂၅ က်ပ္သား
ငဖယ္ - ၁၀ က်ပ္သား
ၾကာဇံ - ၂၅ က်ပ္သား
မုန္ညင္း႐ြက္ - ၁ စည္း
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၁ စည္း
ငုံးဥ - ၈ လုံး
ဝက္ဆီဖတ္ - ၅ က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ - ၂ က်ပ္ခြဲသား
*ဟင္းခ်ိဳခ်က္ရန္
ၾကက္/ ဝက္ ရိုး ၂၅ က်ပ္သားကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ မႊာႏွင္ ဂ်င္းတစ္တက္တို႔ကို ဓါးျပားရိုက္ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည့္၍ ျပဳတ္ပါ..
ဆူလာလွ်င္ ပထမတစ္ေရကို သြန္ၿပီး ေရ ၂ လီတာခန႔္ထည့္၍ မီးေအးေအးျဖင့္ ၁ နာရီခန႔္ၾကာေအာင္ ျပဳတ္ပါ.. ေရကို လိုသေလာက္ ထပ္ထပ္ထည့္ပါ...
၁ နာရီျပဳတ္ၿပီးပါက ဟင္းခ်ိဳမႈန႔္၊ ဆား၊ သၾကားတိုျဖင့္ အရသာ စိတ္ႀကိဳက္ျပင္ၿပီး မီးခဏပိတ္ထားပါ...
------------------------
*အသားလုံးျပဳလုပ္ရန္
အသားမ်ားကို ႀကိတ္ၿပီး ငဖယ္ (ငဖယ္ ၈ လုံးစာ ပမာဏ ခ်န္၍) ထည့္၍ ဟင္းခ်ိဳမႈန႔္၊ သၾကား အနည္းငယ္၊ ဆား တို႔ျဖင့္ သမေအာင္ နယ္ပါ..
ၾကာဇံကို ေရစိမ္ထားပါ
ၾကက္ဆီဖတ္၊ ဝက္ဆီဖတ္မ်ားကို ဆီအနည္းငယ္ ထည့္ၿပီး ေၾကာ္ကာ အဆီထုတ္ပါ..
ထိုအဆီမ်ားကို ပန္းကန္လုံးတစ္ခုထဲ ထည့္ထားပါ
ငဖယ္ ၈ လုံးစာကို ဟင္းခ်ိဳမႈန႔္၊ ဆား၊ င႐ုတ္ေကာင္းအရသာစပ္၍ လုံးထားပါ
ဝက္ဆီဖတ္မ်ား ပါးပါးလွီးပါ
ၾကက္သြန္မိတ္ ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး ပါးပါးလွီးပါ
ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ကို ထုေခ်ထားပါ
ငုံးဥျပဳတ္ၿပီး ခြာထားပါ
-------------------------
*ဆီခ်က္ျပဳလုပ္ရန္
ၿပီးလွ်င္ အရိုးျပဳတ္ရည္ကို ျပန္တည္ပါ.. အသားႏွင့္ ငဖယ္အေရာကို လက္ဖ်စ္လုံးမ်ားလုပ္ၿပီး ျပဳတ္ရည္ထဲထည့္ပါ... ထို႔ေနာက္ ငဖယ္လုံးထည့္ပါ.. က်က္ခါနီးတြင္ ၾကာဇံထည့္ပါ.. ၿပီးရင္ လွီးထားေသာ မုန္ညင္း႐ြက္ထည့္ပါ..
ထို႔ေနာက္ အားလုံးဆယ္ယူၿပီး (အ႐ြက္ကို သတ္သတ္ ဖယ္ထားပါ) ပန္းကန္လုံးထဲ ထည့္၍ ဝက္ဆီ/ ၾကက္ဆီ လိုသေလာက္ထည့္ပါ
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ အရသာမႈန႔္ အနည္းငယ္ ထည့္၍ သမေအာင္ ေမႊပါ..
ထို႔ေနာက္ ဆယ္ထားေသာ မုန္ညင္း႐ြက္ ထည့္ပါ..
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ ျဖဴးပါ..
ထုေခ်ထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ျဖဴးပါ ငုံးဥႏွင့္ ငဖယ္လုံးထည့္ပါ...
ပါးပါး လွီးထားေသာ ဝက္ဆီဖတ္မ်ားကို ျဖဴးထည့္ၿပီးလွ်င္ အနံ႕အရသာႏွင့္ ျပည့္စုံေသာ ေၾကးအိုးဆီခ်က္ကို ဟင္းခ်ိဳရည္ အခ်ဥ္တို႔ျဖင့္ တြဲဖက္ သုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ...
(ဝက္အသဲ အူတို႔ႀကိဳက္လွ်င္ ျပဳတ္ၿပီး ထည့္၍သုံးေဆာင္နိုင္ပါသည္)
credit to- YKKO
Post a Comment